Nasze Menu

 ZUPY
na gorąco:

  • zupa gulaszowa
  • flaki
  • żurek z jajkiem, biały ser.
  • Rosół z domowym makaronem
  • zupa pomidorowa

  • zupa ogórkowa
  • zupa jarzynowa
  • zupa kalafiorowa
  • zupa pieczarkowa
  • zupa grochowa/fasolowa


 DRUGIE Danie

  • Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka
  • kotlet z piersi z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek
  • filet z pstrąga z patelni, ziemniaki, surówka
  • kotlet mielony z sosem pieczarkowym, ziemniaki i buraczki
  • gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony lub surówka
  • warkocz drobiowy w sosie serowym, kluski śląskie, surówka z kapusty
  • pierogi z mięsem
  • pierogi z kapustą i grzybami
  • pierogi z soczewicą
  • pierogi z kaszą i serem
  • pierogi ze szpinakiem
  • krokiety


Dania Regionalne:
  • żurek z jajem i białym serem
  • gołąbki szczebrzeskie z sosem pieczarkowym lub pomidorowym
  • piróg gryczany z białym serem opiekany na maśle podawany z kefirem lub zsiadłym mlekiem
  • pirogi z kaszą i serem okraszone skwarkami
Dania dla dzieci:

  • nugetsy z kurczaka, ziemniaki i surówka z marchewki i jabłka
  • makaron z białym serem
  • naleśniki z dżemem
  • naleśniki z serem polane śmietaną lub sosem toffi
  • soki owoce
  • woda z miętą i cytryną
  • kopytka polane masłem

Dania jarskie:
  • łazanki z kapustą
  • placki ziemniaczane ze śmietaną lub sosem pieczarkowym
  • kluski z serem
  • naleśniki z serem lub dżemem
  • kopytka
  • pierogi  do wyboru:  serem i ziemniakami, kaszą i serem, szpinakiem, soczewicą, kapustą i grzybami, mięsem.
 DESEry

  • szarlotka
  • sernik z bakaliami i polewą czekoladową
  • galaretka z regionalnymi owocami bezą i bitą śmietaną

Śniadanie:

  • jaja na bekonie, pieczywo, masło, pomidor lub ogórek, herbata lub kawa
  • twarożek ze szczypiorkiem, wędlina, pieczywo, masło,  herbata lub sok
  • półmisek wędlin, ser żółty, pieczywo, masło,  herbata  lub sok
  • parówki na gorąco, pieczywo, musztarda, masło,  herbata lub kawa